معماری نوین | نرم‌ افزارهای طراحی معماری

معماری نوین | نرم‌ افزارهای طراحی معماری

نویسنده:

طرح تو طرح

۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۱:۵۹

معماری سبک طراحی و شیوه ساخت‌وساز ساختمان‌ها و دیگر سازه‌های فیزیکی است. معماری، هنر و فن طراحی و ساختن بناها، فضاهای شهری و دیگر فضاهای درونی و بیرونی است. باید معماری را از مهندسی‌سازه و ساخت‌وساز متمایز ساخت. گرچه بسیاری از بناها (نظیر خانه‌ها و مکان‌های عمومی) کاملاً در حیطهٔ دانش معماری‌ است، برخی سازه‌ها و بناهای دیگر (مثل یادمان‌ها، پل‌ها، کارخانه‌ها و...) وجود دارند که در مرزی بین معماری و مهندسی یا معماری و هنر قرار می‌گیرند. در نتیجه معمار و طراح به طور مستقیم با مصالح سروکار ندارد و با استفاده از نرم‌افزارهای طراحی و مهندسی، پروژه‌های ساختمانی و بنایی و پلان و ... را طراحی میکند از این رو تصمیم گرفتیم که فهرستی از ۱۰ نرم‌ افزار پرکاربرد طراحی معماری را برای شما در این مقاله به اشتراک بگذاریم .

  1. Autodesk Revit

اتودسک‌رویت نرم‌افزار مدل‌سازی اطلاعات ساختمان است که برای استفادهٔ مهندسان معمار، عمران و تأسیسات کاربرد دارد و برای مدل‌سازی سه‌بعدی و ترسیم جزئیات ساختمانی استفاده می‌شود. این برنامه به کاربران توان طراحی ساختمان، سازه و مولفه‌های آن به صورت سه‌بعدی، یادداشت و علامت‌گذاری با عناصر دوبعدی و دسترسی اطلاعات ساختمانی از پایگاه داده‌های مدل ساختمان را می‌دهد.

این نرم‌افزار دارای ابزارهای دقیقی برای طراحی و ساخت سازه‌ها کارآمدتر می‌باشد. Autodesk Revit با پشتیبانی از جدیدترین متدهای ساخت و ساز و مدل‌سازی از طریق اطلاعات موجود درباره ساختمان (BIM) و همچنین اطلاعات مربوط به استقامت مصالح، ترکیب ساخت‌وساز، روش‌های به‌روز معماری ساختمان و ارائه راه حل‌های نوین در زمینه بهینه‌سازی در استفاده از مواد درساخت، انرژی و ... به عنوان یک دستیار تخصصی مهندسین به شمار خواهد آمد. نرم‌افزار Autodesk Revit به عنوان یک ابزار قدرتمند در کنار مهندسان قرار می‌گیرد و در انجام امور محاسباتی مربوط به ساختمان نظیر برآورد مصالح و میزان مقاومت آن‌ها که یکی از اساسی‌ترین و مهمترین بخش‌های مربوط به ساخت‌وساز است آن‌ها را یاری می نماید.

  1. Autodesk ۳Ds Max

اتودسک تری‌دی‌اس مکس یک برنامۀ گرافیک سه‌بعدی رایانه حرفه‌ای است که برای ساخت پویانمایی‌ها، مدل‌ها، بازی‌ها و تصاویر سه‌بعدی استفاده می‌گردد. این نرم‌افزار توسط شرکت رسانه و سرگرمی اتودسک ساخته و منتشر شده است.

اتودسک تری‌دی‌اس مکس یکی از قویترین و پیشرفته ترین برنامه‌ها در زمینه طراحی سه بعدی و انیمیشن سازی به شمار می رود .  نرم افزار Autodesk ۳ds Max بخاطر داشتن ابزا‌رهای کارا و قدرتمند در بسیاری از صنایع به ویژه بازی‌های رایانه‌ای و طراحی و خلق جلوه‌های ویژه در فیلم‌ها بسیار پرکاربرد است . Autodesk ۳ds Max به شما این امکان را می دهد تا طرح‌ها، اجسام و کاراکترهای سه‌بعدی و همچنین انیمیشن‌های زیبا و با کیفیت بسیار بالا را در مدت زمان کوتاهی خلق کنید. مهندسان می‌توانند به راحتی طراحی‌های خود در محیط اتوکد را وارد این برنامه کرده و نمای سه‌بعدی طرح خود را ایجاد کنند و با چاپ آن، نمای کلی طرح خود را قبل از اجرا به مشتریان خود نشان دهند.

  1. AutoCAD

اتوکد نرم‌افزاری است که برای ترسیم نقشه‌های مهندسی و صنعتی به‌کار می‌رود. این نرم‌افزار از محصولات شرکت آمریکایی اتودسک است. کاربران اتوکد امکان استفاده از محیط‌های دو و سه‌بعدی را دارند.

AutoCAD نرم‌افزاری است که برای ترسیم نقشه‌های مهندسی و صنعتی به‌کار می‌رود. در این برنامه کاربران اتوکد امکان استفاده از محیط‌های دو بعدی و سه‌بعدی را دارند. در همه‌جای جهان اگر قرار باشد نقشه‌ای کشیده شود، همه آن را با محصولات AutoDesk ترسیم خواهند کرد.

  1. Sketch up

اسکچ‌آپ از نرم‌افزارهای بسیار ساده و کارآمد سه‌بعدی‌سازی به خصوص در حوزه معماری می‌باشد. این نرم‌افزار برای مهندسی راه وساختمان، مهندسی‌مکانیک، همچنین طراحی بازی‌های ریانه‌ای کاربرد دارد.شما با استفاده از این نرم‌افزار به راحتی می‌توانید به مدل‌های خود جزئیات، تکسچر و … با دقت بسیار بالا طراحی ابعاد اضافه نمایید، همچنین مدل ساخته‌ شده خود را در نرم افزارGoogle Earth وارد کرده و یا با دیگران به اشتراک بگذارید.

SketchUp نرم‌افزار قدرتمند همراه با ابزارهای متنوع جهت ساخت، ویرایش و انتشار مدل‌های  ۳D(سه‌بعدی) می باشد. با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانید طرح کلی یک خانه، كارخانه، کشتی، سفینه فضایی و دیگر اجسام مورد نظر خود را تهیه کرده و رنگ آمیزی نمایید. این برنامه برخلاف سایر برنامه‌های سه‌بعدی نیاز به منابع سیستم کمتری دارد و در کامپیوترهای ضعیف‌هم قابل اجرا می‌باشد. با ظاهری ساده و کاربر پسند ارتباط خوبی را با افراد تازه‌کار ایجاد می‌کند.

  1. V-ray

وی‌ری یک پلاگین بسیار پرکاربرد است. از پلاگین وی‌ری صرفاً جهت پروژه‌های معماری استفاده می‌شد ولی امروزه با گسترش خیره‌کننده خود در تمامی زمینه‌ها از جمله جلوه‌های ویژه سینمایی، تبلیغات، صنعت خودرو، بازی‌های کامپیوتری، پرزانته کردن محصولات شرکتی و … به کار می‌رود. این نرم افزار به کاربر قدرت ایجاد نورپردازی‌های طبیعی، متریال‌سازی‌های فوق‌رئال، دسترسی به دوربین فول‌آپشن واقعی و از همه مهم‌تر امکان دسترسی به یک موتور رندر پرسرعت و بی‌نظیر جهت خروجی گرفتن از پروژه‌های سه بعدی ساخته شده در نرم‌افزارهای مکمل (تری‌دی‌اس‌مکس، Maya, Rhino, Nuke, Katana, Modo, بلندر، Cinema ۴D, اسکچ‌آپ، سافت ایمیج و اتودسک رویت) خود را می‌دهد.

VRay  یکی از کاربردی‌ترین پلاگین‌ها برای تری‌دی‌مکس است که به‌تازگی نسخه قابل استفاده در۳DS Max ۲۰۱۹  منتشر شده است. با استفاده از V-Ray Next بدون اینکه نیاز باشه اطلاعات زیادی از نحوه‌ی عمل‌کرد موتور رندر وی‌ری بدانید می‌توانید صحنه‌های بسیار جالب و زیبایی را رندر کنید. با نصب Vray اجزاء و عناصر مختلفی به محیط مکس افزوده میشود. نورهای Vray، اشیاء Geometric آن، مواد و بافت‌های موجود در آن، دوربین، سایه زن‌ها و از همه مهم‌تر سربرگ رندر آن که با تنظیمات آن، امکان کنترل کلیه پارامترهای صحنه را فراهم میکند.

  1. InDesign

 

این‌دیزاین اساسا یک نرم‌افزار چینش ‌طرح مناسب برای ایجاد شیت‌بندی، طراحی پوستر و… است. شما می‌توانید اشیا را به شکل‌های قابل ارائه از جمله متن، شکل‌ها و تصاویر ارائه دهید و همچنین برای ایجاد سند، مانند رزومه‌کاری و اوراق بهادار، مناسب است. شما می‌توانید انواع فونت یا اندازه‌ی فونت، صفحات اصلی یا شماره صفحات را تنظیم کنید که کمک به افزایش بهره‌وری و ثبات سند می‌کند. این نرم‌افزار همچنین به شما امکان می‌دهد تا فایل‌های خود را باهم مخلوط کنید و آن‌ها را با خود ببرید تا بتوانید بدون هیچ مشکلی در مدرسه یا خانه کار کنید و مطمئن شوید که هر یک از فایل‌های جداگانه را کپی می‌کنید و آن‌را با خود به همراه دارید.

نرم‌افزار این‌دیزاین یکی‌از محصولات ادوبی در زمینه صنعت چاپ و صفحه‌آرایی می‌باشد. نرم‌افزار قدرتمند Adobe InDesign تقریبا سایر رقبای هم‌دسته را کنار زده و بسیاری از طراحان پس از آشنایی با ویژگی‌های فوق‌العاده منعطف این نرم‌افزار، سریعاً شروع به یادگیری نحوه‌ی کار این نرم‌افزار می‌پردازند که البته یکی از ویژگی‌های بسیار مفید آن همان کاربری آسان می‌باشد. از نرم‌افزار Adobe InDesign بیشتر در آماده‌سازی مجلات و کتاب‌ها و سررسیدها و برشورهای تبلیغاتی و ... استفاده می‌کنند. از دیگر ویژگی های متمایز این نرم افزار انعطاف پذیری بالای این نرم افزار با  نوشته-text هاست چون مهم‌ترین کار در هنگام آماده‌سازی یک مجله‌ی کار با متون است، که در این نرم‌افزار به راحتی می‌توان قالب‌ها و یا متون چند ستونی ایجاد نمود. ویژگی دیگر این نرم‌افزار می‌شود این است که طراح را از آماده‌ساختن فرم‌های خروجی جهت عمل چاپ معاف می‌کند درواقع طراح با گرفتن خروجی pdf از این نرم افزار کلیه فرم‌ها را برای عمل چاپ آماده نموده است.

  1. Rhino

راینو یک نرم‌افزار فوق‌العاده برای مدلینگ که اخیرا در ایران هواداران بسیار زیادی پیدا کرده است. سرعت رشد نرم‌افزار rhino به علت دقت بالایی است که بر پایه‌ محاسبات ریاضی در کنار سرعت بالا در مدلینگ برای رسیدن به هدف مورد نظر و همچنین استفاده از سیستم nurb است(برخلاف نرم افزار های مکس، اتوکد، اسکچاپ که بر پایه mesh هستند). نربزها چون بر اساس محاسبات ریاضی انجام می‌شوند و اشکال هندسی تولید شده به نمونه واقعی نزدیک‌تر هستند، مزیت بالاتری نسبت به mesh دارند.

راینو یکی از محبوب ترین نرم افزارهای مورد استفاده طراحان و به خصوص طراحان صنعتی است و در آن از سیستم نربز (Non-uniform Rational B-Spline) استفاده شده که در واقع یک سیستم ریاضی برای محاسبه و ارائه منحنی‌ها و سطوح در گرافیک کامپیوتری است. این سیستم ابتدا در صنعت خودرو و در نرم افزارهای مخصوص آن و سپس در زمینه‌های دیگر گرافیک کامپیوتری وارد شد. اصول ساخت سطوح در راینو بر ساخت منحنی‌ها استوار است. برای مدلینگ در محیط راینو ابتدا شبکه‌ای از منحنی‌ها در فضا ایجاد شده و سپس تبدیل به سطح می‌شوند.

  1. Lumion

نرم‌افزار لومیون یک نرم‌افزار بسیار حرفه‌ای برای گرفتن رندرهای با کیفیت و ساخت انیمیشن با کیفیت و سرعت فوق‌العاده بالا به خصوص در رشته معماری و برای پرزانته پروژه‌ها می باشد که میتوان با استفاده از جزئیات ارائه شده در نرم‌افزار لومیون، فضاهای معماری مورد نظر که در نرم‌افزارهای دیگر مانند اتوکد، تری دی مکس یا راینو و ... مدل شده‌اند را به تصاویر و انیمیشن تبدیل کرد .گرفتن رندر در lumion زمان بسیار کوتاه‌تری از شما می‌گیرد و در مدت زمان بسیار کمی می‌توانید انیمیشنی را توسط این نرم‌افزار تولید کنید. استفاده از این نرم‌افزار بسیار ساده است.

Lumion نرم‌افزاری قدرتمند برای مجسم‌سازی معماری سه‌بعدی می‌باشد که می‌تواند ابزاری مفید برای معماران، برنامه‌ریزان و طراحان شهری محسوب شود. این برنامه برای ساخت فیلم و یا عکس‌های سه‌بعدی از یک محیط، با امکان چرخش سریع و تفسیر کامل محیط، بسیار مناسب خواهد بود تا از این طریق مسئولین پروژه بتوانند به‌طور کاراتری درهزینه، زمان و انجام کارها، صرفه جویی داشته باشند. در حقیقت Lumion یک راه‌حل ساده برای ایجاد ویدئو و تفاسیر سه‌بعدی از یک مجموعه درحال توسعه است که با دیدن نتیجه کار، شما می‌توانید کاملاً خود را در محیط شبیه‌سازی شده تصور کنید.

 

  1. KitchenDraw

ابزاری است بسیار قدرتمند که تضمین توسعه پروژه‌های طراحی آشپزخانه و حمام می‌باشد. در هر زمان شما می‌توانید محل پیش‌بینی شده در فرم سه‌بعدی را طراحی کنید. در سراسر دنیا به عنوان نرم‌افزار مرجع برای طراحی آشپزخانه، سه‌بعدی‌سازی آشپزخانه و تهیه جزئیات کار در فضای آشپزخانه و کابینت مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه با گسترش یافتن ساخت‌وسازهای ساختمانی معماران می‌توانند برای طراحی‌های آشپزخانه‌ها از این نرم‌افزار استفاده کنند و طرح‌های مختلفی را طراحی کنند .

 

  1. Corona

 

مهم ترین ویژگی های پلاگین رندر کرونا Corona Renderer عبارتند از : سادگی و سهولت در استفاده در کنار کیفیت رندر بی نظیر، سرعت رندرگیری بسیار خوب به دلیل استفاده از CPU، قابلیت تعامل و ارتباط ساده، انعطاف پذیری در تکنیک های رندرگیری، متریال لایبرری (Material Library) بسیار کامل، ابزارهای مناسب برای نورپردازی صحنه، قابلیت رندرگیری تحت شبکه، قابلیت تنظیم تعداد هسته های پردازنده و … . البته مطمئنا نکات ذکر شده تنها گوشه ای از قابلیت های این پلاگین مکس هستند و ویژگی های بیشتر را شما در هنگام استفاده درخواهید یافت.

در مطلب بالا به بررسی  ۱۰ نرم‌افزار پرقدرت و پرکاربرد طراحی و معماری پرداختیم. با در اختیار داشتن این امکانات، معماری در عین سختی بسیار جذاب و به‌روز شده است. برای خواندن دیگر مطالب به سایت طرح تو طرح مراجعه کنید.

برای خواندن مطالب بیشتر: 

خانه هوشمند | راحتی در زندگی

دکوراسیون و طراحی داخلی کافه‌ها

هنر رنگ یوهانس ایتن | هارمونی و کنتراست رنگ ها در طراحی

نویسنده: نیما قیطانی

 

 برای ارتباط با کارشناسان طرح تو طرح و دریافت مشاوره، روی دکمه زیر کلیک کنید.

درخواست مشاوره

 

تعداد ۰ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است